ارزش غذایی آن تفاوت چندانی با علیه پا بر جا و بدوی برنج ندارد. این زراعت یکی از گونه های موثر در اضافه درآمد کشاورزان بوده و نوعی صرفه جویی در کاربرد منابع و آب نیز بوسیله شمار می آید. کشت دوم برنج که به راتون یا شابج معروف است چند سالی است که تو دستور فقره وزارت زراعت و خصوصا استان های برنج جست کشور از جمله گیلان انجام می گیرد. موثر که کشاورزان حزن از نفع های اقتصادی آن راضی به نظر می رسند. با این حال به علت لیس آشنایی کافی و خواه جدی نگرفتن این موضوع باعث شده است که شالیزارهای گیلان در نیمه دوم سال وارسته شوند.  

گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی دارد که حدود ۲۰۰ هزار هکتار آن مستعد  کشت راتون است که چنانچه با امن جهاد زراعت گیلان این امر محقق شود ۱۰۰ هزاره جسم تولید برنج قلمرو تکثیر می یابد. با این همه نیاز به همت بیشتر کشاورزان و جدیت جهادکشاورزی برای ترقی این بخش است.  طبق آمار دایره جهاد کـشاورزی اسـتان گـیلان سـطح زیـر کـشت گیـاه راتـون بـرنج در سال های اخیر بالاترین سطح مادون کشت را به عنوان زراعت دوم درون مقایسه با سایر کشت های دوم نظیر شبدر، ترب و کا داشت. بنابراین پتانسیل زیبنده توجـه ای بـرای افـزایش محـصول برنج از طریق استحصال راتون در شـمال کـشور وجـود دارد کـه باید بـا اسـتفاده از تحقیقات و مطالعات بیشتر، مدیریت بهترین برای تولیـد بیـشتر راتـون را مـشخص کرد. ایـن مسأله توجه هر چه بیشتر برای تولید راتون داخل استان را ضروری می سـازد.

اغلب کشاورزان گیلان به علت خرد وجود داشتن زمین های کشاورزی بهره چندانی از کشت برنج نمی برند. از سویی به علت اوج رفتن هزینه های تولید اغلب آنان ناگزیر به اخذ تسهیلات برای امور زراعت خود هستند. ولی کشت راتون به علت به صرفه بودن و ناچیز هزینه بودن آن بسیار می تواند راهگشای مشکلات اقتصادی کشاورزان باشد. نفع اقتصادی کشت راتون برای کشاورزان

محمد قاسمی» اهل یکی از روستاهای شفت با همسرش دو سال است که داخل مزرعه خود پس ازآن از درو برنج راتون یادگیری می دهد. وی می گوید: امسال شرایط راتون از دیدن نمو خیلی خوب و با چونی بود. از هر هکتار شالیزار حدود یک جسم راتون برداشت می کنیم. کشت برنج داخل کشش سه الی چهار ماه عمل می شود و هزینه های بسیاری دارد اما کشت راتون در کشش دو ماه و هیچگاه هزینه ای نداشته و کاشت و خزانه گیری و وجین و حتی سم پاشی تو آن ایفا نمی گیرد.

هزینه هر هکتار پرورش راتون ۱۵ میلیون ریال است و هر سال که می  گذرد میل و اقبال کشاورزان برای کشت آن بیشتر می شود. فاطمه ظری» کشاورز تبعه کوچصفهان همچنین به همشهری می گوید: بعد از برداشت برنج ام در ۴ هزار هکتار از شالیزار خود اقدام به پرورش راتون کردم و عاری هیچ هزینه ای بهترین محصول را ستاندن می کنیم که هم خیلی کیفیت خوبی دارد هم از نظر سلامتی بمنظور هیچگاه زهردار استفاده نمی شود مناسب است. اکنون بها راتون ۲ تا  ۳ هزار تومان در هر کیلو بیشتر از سایر محصولات برنج است. وی می گوید: این نوع برنج از دمسیاه نیز بهتر پخت می شود و ما امیدواریم که با این نوع از کشت رونق مجدد ای به وضعیت اقتصادی و بازار برنج بدهیم. چرا که زمان حال کشاورزان بیشتری هستند که اقدام بوسیله این کار می کنند.   افزایش ۲۵ درصدی تولید

داخل همین بنیان علی درجانی» رییس سازمان جهادکشاورزی گیلان به همشهری گفت: ما در سالجاری پیش دماغ کشاورزی ۸۰ هزار هکتار را داشتیم که محقق شد و انتظار ما این بود که حدود ۸۰ هزار تن شلتوک حاصل شود. مقدار اقتصادی راتون در این سطح بیش از ۸۰۰ میلیارد تومان است. ضمن اینکه ۲۵ درصد در مقیاس تولید استان ما افزایش خواهیم داشت بوسیله همان نسبت از مقیاس واردات ما کاسته خواهد شد. از نظر درآمدی بیش از ۳۰ درصد درآمد خواهم داشت. تنها  عامل و تهدیدات راتون ورود تله های سرگردان و شرایط نامساعد آب و آسمانی است. تدریس راتون نسبت به سال گذشته تو سطح و استاندارد تولید ۲۰ درصد  افزایش داشته است. وی با اشاره به وم انتشار زراعت دوم داخل استان بوسیله ت جهاد کشاورزی درتوسعه محصول برنج  گفته بود: بوسیله ظهر اصلاح، ترقی و ترویج ارقام مختلف برنج که نیازمند آب کمترند هستیمو کشاورزی دوم را یکی از محورهای توسعه کشاورزی استان بوسیله خصوص در محصول برنج می دانیم.

تو همین زمینه مدیر کشاورزی راه اندازی جهاد کشاورزی گیلانبه کشت دوم در ۱۲۰ هزاره هکتار از شالیزارهای استان خبر عدل. به گفته ابراهیم اکبرزاده» افزود: ۲۰۰ هزار کشاورزان گیلانی درون شالیزارهای خود راتون، شبدر، حبوبات، گندم، کا و سبزیجات غده ای کشاورزی کردند. امسال حدود ۳۵۰ هزار تنه محصولات کشت دوم به نرخ زیاد از هزار میلیارد تومان از مزارع استان برداشت شد. حدود ۱۹۰ هزار هکتار، معادل ۸۰ درصد ۲۳۸ هزار هکتار شالیزار گیلان، ظرفیت فراگیری راتون و کشت دوم محصولات کشاورزی تو نصف دوم سال را دارد.

وی ادامه عدل: راتون داخل ردیف بهترین برنج های دنیا از محاسبه کیفیت و اشتی صبر پژمرده است. برندسازی راتون می تواند جهت تصرف بازارهای متنوع بازار برنج گیلان در گیتی شود. درون کمیته تخصصی برنج استان پروگرام ریزی هایی برای برندسازی این محصول ادا داده ایم و امیدواریم به زودی تماشاگر راتون های با بسته بندی شیک و دارای برند در فروشگاه های کشور باشیم.

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها